Den här sidan är för dig som är intresserad av kläder och mode. Många som delar det intresse har en ambition om att en dag börja arbeta med mode. I det här inlägget kommer du att få veta mer om hur du kan börja jobba med mode.

Stylist

En stylist jobbar med att ta fram outfits för deras kund. Kunden kan vara en modell, en programledare, en artist eller en influencer. Som stylist är det viktigt att du har ett stort intresse för mode och har förmågan att kunna utgå från kundens personliga klädstil. Du kan börja jobba som stylist utan utbildning. Men det finns ett flertal utbildningar som kan vara användbara att ha. Till exempel hantverksprogrammet på gymnasiet eller en kurs på en privat skola.

Designer

En modedesigner jobbar med att skapa kläder för sitt egna företag eller för det företag du är anställd hos. Som designer är det viktigt att du är kreativ, tålmodig och har ett stort intresse för mode och trender. Det finns ett flertal utbildningar du kan gå som ger dig de kunskaper som krävs för att du senare ska börja jobba som designer. Det finns ett flertal utbildningar du kan gå på yrkeshögskolan och privata skolor.

Moderedaktör

En moderedaktör jobbar med att uppdatera hemsidor och sociala medier om det senaste modet. En moderedaktör kan arbeta på en tidning som nischat in sig på mode. En moderedaktör kan också hjälpa till med att administrera en modeplåtning. Med andra ord kan en moderedaktörs arbetsuppgifter vara varierande. De flesta moderedaktörer har en journalistisk bakgrund vilket betyder att det är bra att ha en journalistisk utbildning. En annan utbildning som kan vara användbart hos en moderedaktör är inom textildesign.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *