Skapa en kapselgarderob med kläder från Filippa K

Har du hört talas om konceptet kapselgarderob? Om inte så ska vi berätta närmare om det här. För att skapa en hållbar sådan är det dock viktigt att välja kläder av hög kvalitet. I den här texten tänkte vi därför berätta hur du går tillväga för att skapa en kapselgarderob med plagg från Filippa K.

Vad är en kapselgarderob?

För att du ska förstå fördelarna med en kapselgarderob behöver vi först förklara vad en sådan är. En kapselgarderob går ut på att minska antalet kläder i garderoben men samtidigt se till så att alla plagg passar tillsammans och kan bilda olika outfits. Konceptet gör att du aldrig behöver känna att du inte har något att ha på dig. Du behöver inte heller hela tiden köpa nytt. Kanske låter det tråkigt med ett fåtal plagg? Då är det bra att veta att meningen med denna typ av garderob är att du ska kunna skapa många outfits av det du har. För att din kapselgarderob ska fungera är det dock viktigt att välja nyckelplagg av hög kvalitet. Den svenska designern Filippa K är expert på att skapa just sådana plagg. Därför ska vi låta vår kapselgarderob utgå från hennes design.

Så skapar du en kapselgarderob

För att kunna skapa en kapselgarderob som passar dig är det viktigt att du först tänker på vad du gillar att ha på dig. Bär du ofta jeans kan du kosta på dig att ha två par sådana. Är du istället en klänningsperson kan du satsa mer på klänningar. Vitsen med garderoben är att den ska innehålla basplagg som enkelt kan kombineras. Ett exempel på ett bra upplägg är ett par jeans, exempelvis Filippa K stella mid blue jeans. Du behöver också en mer skräddad byxa, gärna i en basfärg. Välj till exempel M Terry cropped trousers. För dig som har ett mer avslappnat arbete fungerar det att investera i ett gäng bastoppar. För dig som arbetar på kontor är ett antal blusar i snyggt snitt ett bra val, till exempel Jane skjorta från Filippa K. Du behöver naturligtvis också kunna hålla dig varm. Satsa därför på två stickade tröjor i ull eller kashmir i olika nyanser. Till festligare tillfällen är en klänning ett måste. Välj gärna då den ”lilla svarta” eftersom den går att styla på många sätt. Hos Filippa K hittar du ett brett utbud av just sådana klänningar.

Piffa till det med accessoarer

Det kan vara lätt att bli rädd för att tappa sin personliga stil när man skapar en kapselgarderob. Så behöver det dock inte vara. Genom att komplettera dina outfits med accessoarer som smycken, sjalar, väskor och skor kan du ändå ha din egen stil. Kom också ihåg att en kapselgarderob även är perfekt för dig som planerar ett köpstopp för att dra ned på din konsumtion. Med en bra kapselgarderob behöver du nämligen inte köpa nya kläder speciellt ofta.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *