Ett modehus är ett samlingsbegrepp för de klädmärken och företag som säljer något mer exklusiva klädesplagg. Denna typ av mode kan kallas för haute couture. Det finns många stora modehus som gjort mycket för modet. I det här inlägget kommer du att få veta mer om några av dem.

Gucci

En av världens mest kända, och exklusiva modehus är Gucci. Gucci är ett modehus som grundades år 1921 i Italien. Det många inte vet om Gucci är att de började sin karriär med att tillverka sadlar för hästar men snart började de att tillverka väskor vilket är det modehuset är känd för än idag. Förutom att modehuset är kända för sina kläder och accessoarer har de också en spännande familjehistoria med både mord och intriger som många gånger filmatiserats.

Versace

Versace är ett annat modehus och grundades år 1978 av Gianni Versace. Som många andra av våra största modehus är även Versace Italienskt. Versace säljer kläder, parfymer accessoarer och skor för både dam och herr. Likt Gucci är även detta modehus drabbat av intriger. År 1997 blev Gianni mördad och därefter tog hans syster Donatella över företaget.

Louis Vuitton

Eftersom vi nämnt ett flertal Italienska modehus är det inte mer än rätt att vi berättar om ett franskt. Louis Vuitton grundades år 1854 och är alltså en av världens äldsta och mest framgångsrika modehus genom tiderna. De tillverkar kläder och accessoarer för dam och herr. Något som gör detta modehus lite mer annorlunda än de andra är att de enbart finns i några fysiska butiker.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *