Ta hand om dina kläder

Kläder är något som är oerhört viktigt för väldigt många människor i Sverige idag. Vi lägger ofta en stor del av vår identitet i våra kläder och vi bryr oss väldigt mycket om hur vi själva och andra klär oss. Samtidigt så lever vi i en tid när vi måste minska vår konsumtion och inte kan köpa nytt hela tiden. Det är svårt att vara stilmedveten idag eftersom trenderna svänger hela tiden, men man ska ha med sig att de ofta kommer tillbaka. Att därför veta hur man kan ta hand om sina kläder så att de håller så länge som möjligt och att man kan använda dem så mycket man bara kan utan att behöva köpa onödigt mycket nytt är därför viktigt. Här kommer några exempel på tips man kan ha med sig.

Vid flytt

När det kommer till att flytta så är det viktigt att man förvarar och tar hand om sina kläder på bästa sätt. Generellt kan man tänka att man inte bör förvara kläderna vid flytten på något annat sätt än man förvarar dem i vanliga fall. Detta beror delvis på att det ofta tar tid innan man hunnit packa upp allt efter en flytt och att kläderna kommer att ligga i den förvaringsform man valt ganska länge. Genom att ta hjälp av en aktör som till exempel qleano.se för hjälp vid flyttstäd kan man också få tips kring hur man ska förvara sina kläder vid flytten. Genom att ta hjälp av en stabil aktör som qleano.se vid flytten kan man också känna sig trygg med att man har all den tid man behöver till att sköta själva flytten och till att till exempel packa kläder på rätt sätt, när man inte behöver lägga fokus på själva städningen.

Tvätta

Att veta hur man ska göra när man tvättar sina kläder är viktigt eftersom tvättningen är det som kanske sliter mest på kläderna. Många har slängt eller skickat iväg jeans som har blivit alldeles för blekta eller urtvättade, eller tvingats att skicka iväg kläder som efter några tvättar har krympt och blivit för små. För det första bör man ha med sig att nya plagg som man köper alltid kommer att krympa lite i första tvätten. Att ta höjd för detta när man handlar i butiken och tänka lite större än man egentligen skulle behöva är därför viktigt. När det kommer till att se till att kläder håller bra i tvätten är ett enkelt tips att till exempel vända dem ut och in. På så sätt undviker man till exempel att tröjor nopprar sig på utsidan och att jeans slits onödigt mycket och tappar färg. Att tvätta sin vita tvätt med speciellt tvättmedel är också det en förutsättning för att hålla sina vita kläder vita så länge som möjligt.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *